Конференція має на меті забезпечити платформу для обміну знаннями щодо останніх результатів досліджень і технічних рішень для проблем якості життя в контексті зміни клімату.

Провідною ідеєю конференції є виклики підтримки високих і справедливих стандартів людського життя в забудованому міському середовищі та перекриття стратегій пом’якшення та адаптації в цій складній системі, в якій стає все більше викликів, пов’язаних із щільністю населення. і антропогенні зміни. Ми будемо обговорювати проблеми та шукати інструменти та рішення, які можуть підтримати найкращий шлях розвитку.

Дискусійна панель забезпечить загальний і широкий погляд на проблеми зміни клімату та якості життя людини в міському середовищі. Доповідачі з різних країн, які представляють різноманітні організації (науковці, представники міста, громадські організації) обговорять виклики та основні напрямки розвитку міст перед обличчям викликів зміни клімату та найбільш критичні інструменти на сьогодні для стимулювання кліматичної нейтральності та забезпечення безпечне майбутнє для життя в міському середовищі.

Тематичні панно розбиті навколо трьох основних блоків:

Блок 1: Зелені матеріали та підвищення екологічно безпечного та безпечного використання ресурсів, забруднення навколишнього середовища, пов’язане зі зміною клімату та його вплив на якість життя людини.

Блок 2: Зелені будівлі та аспекти циркулярності в містах, також в епоху концепції розумного міста.

Блок 3: Стале використання енергії, нові та нетрадиційні джерела енергії та виклики у сфері споживання енергії.

Додатковим елементом конференції є воркшоп для молодих науковців та студентів, під час якого буде розпочато дискусію та обміняно досвідом щодо поточних викликів адаптації та пом’якшення кліматичних змін у містах.

Семінар має на меті покращити знання та розуміння стратегій пом’якшення та адаптації та їх взаємозв’язку.

Інтеграція дослідників з різних дисциплін забезпечує взаємодію та обмін досвідом і знаннями для досягнення спільної цілі Європи та Паризької угоди щодо нульових викидів парникових газів до 2050 року шляхом соціально справедливого переходу економічно ефективним способом. Особливе занепокоєння викликами, з якими стикається Україна, пов’язаними з напрямками розвитку, які будуть здійснюватися після закінчення війни, які є оптимальними для кліматичних змін та хорошої якості людського життя

Ключові слова: глобальне потепління, вуглецевий слід, технологія зелених будівель, стійкі та кругові міста, альтернативні та нетрадиційні джерела енергії, зелена хімія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *