Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу image-1-1024x516.png

У сучасному світі, під впливом глобалізації, міграція людей з невеликих або слаборозвинених місць до великих міст, щоб мати кращі умови життя, призводить до швидкого зростання населення цих міст. Ця ситуація спричиняє перенесення деяких проблем у міста та ставить під загрозу безпеку міст. На вершині цієї небезпеки стоять терористичні атаки. Той факт, що люди, які оселилися у великих містах, не можуть встигати за життям тут, економічні труднощі, політичні чи релігійні розбіжності в поглядах і дисбаланс доходів призводять до того, що мирне середовище у великих містах з часом погіршується. Як наслідок, використання деяких громад, які проживають у місті, незаконними групами може спонукати деяких людей і групи в цих містах до здійснення терористичних атак.
Такі атаки можуть бути спрямовані на школи, релігійні центри, де людей менше, а також на підземні споруди, такі як метро, де людей набагато більше, та інфраструктуру, яка є джерелом життя міст.
Той факт, що люди або установки в цих структурах не постраждають у разі бомб або терористичних атак на підземні споруди та інфраструктуру міст під час війни, залежить від структурних компонентів, розмірів, здатності поглинати ударні хвилі тощо цих підземних споруд. Якщо атака є атакою отруйного газу на підземну споруду, то рух повітря в підземній споруді та евакуація наявного навколишнього повітря набувають великого значення для виживання людей. З усіх цих причин підземні споруди та інфраструктура міст сьогодні мають велике значення для проектування та планування розвитку великих міст, модернізації існуючої критичної інфраструктури проти надзвичайних ситуацій, впливу вибухових речовин та вдосконалення цих структур для прогнозування та збільшення їх стабільності у воєнних ситуаціях і питанням забезпечення їх технологічної безпеки слід приділяти все більше уваги.
Процес урбанізації характерний для всіх країн світу. Велике місто є двигуном світової економіки, культурними, історичними, духовними, політичними та інноваційними центрами, де ставляться та вирішуються глобальні проблеми сучасності. Критична інфраструктура діє як система життєзабезпечення нашого повсякденного існування. Завдяки технічному прогресу ця система життєзабезпечення стала надзвичайно складною та розвиненою. Проблема безпеки життєдіяльності у великих містах пов’язана з комплексом загроз техногенного, природного та соціально-політичного характеру (терористичні атаки та війни). Тому при проектуванні та плануванні розвитку великих міст необхідно приділяти все більше уваги питанням боротьби з надзвичайними ситуаціями, забезпечення техногенної безпеки, життєдіяльності громадян. Не менш актуальними є проблеми модернізації існуючої критичної інфраструктури, прогнозування її стійкості при вибухових навантаженнях, удосконалення конструкцій з метою підвищення їх стійкості у воєнних умовах. Складність цього процесу полягає у взаємозв’язку підземних об’єктів критичної інфраструктури з поверхневими спорудами урбанізованої території, з оцінкою зміни напружено-деформованого стану ґрунтового масиву навколо цих споруд та ефективним розробленням заходів стабілізації цього. конгломерат.
Запропонований семінар міг би навчити фахівців використовувати інноваційні методи комп’ютерного моделювання для вирішення проблеми захисту критичної інфраструктури та підвищення її стійкості від вибухів у результаті терористичних атак.
Основною метою цієї пропозиції є проведення інтенсивного навчального заходу, акумулювання ідей спеціалістів та інших зацікавлених сторін, які безпосередньо проводять або розробляють методи захисту критичної інфраструктури від терористичних атак.
На цьому семінарі розглядатимуться основні пріоритети SPS, а саме сприяння взаємовигідній співпраці з питань, що становлять спільний інтерес, включаючи міжнародні зусилля щодо вирішення нових викликів безпеці: боротьба з тероризмом.
Основними цілями запропонованого ARW є:
1) Залучити експертів у сфері захисту критичної інфраструктури у відповідь на терористичні атаки та мінімізації ризиків потенційних надзвичайних ситуацій на об’єктах критичної інфраструктури з України, Туреччини, Польщі та інших членів НАТО та країн-партнерів до бесіди щодо сучасного комп’ютерного моделювання та моделювання. інструменти та тренування з психологічного опору перед обличчям тероризму та військових операцій.
2) Підвищити знання та кваліфікацію окремих військових формувань, персоналу об’єктів критичної інфраструктури та представників академічного середовища у сфері захисту критичної інфраструктури.
3) Консолідувати НАТО та країни-партнери навколо вдосконалення підходів проти терористичних атак на основі унікального досвіду експертів у моделюванні та комп’ютерному моделюванні впливу вибухових хвиль на критичну інфраструктуру.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу image-2.png

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *